Większość swoich bukietów robię wykorzystując do tego włoską krepę. Robię z niej różyczki lub inne kwiatki. Wkładam cukierki do wnętrza papierowych kwiatków. Wypełnienia robię z krepy lub materiału, zazwyczaj jest to flizelina lub organza. Jedna z moich klientek zamawiając u mnie bukiet zaznaczyła, że nie chce w nim żadnego papieru, żadnych kwiatków nawet tych z organzy czy z szyfonu.
W pierwszej chwili sądziłam że to będzie trudny orzech do zgryzienia. Później okazało się, że zrobienie takiego bukietu jest super proste, a efekt oceńcie sami.
A tak wygląda identyczny bukiet tylko z Ferrero Rocher.
Wykorzystałam około 33 czekoladek, zarówno w jednym jak i drugim bukiecie.
Witam! mam do Pani pytanie jak zrobic taki bukiecik z rafaello? bardzo bym chciała spróbować.Zastanawiam sie jak one sa przyczepione i włożone do tego rożka...
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie!
OdpowiedzUsuńWszystkie czekoladki Raffaello są na drucikach. Oczywiście bezinwazyjnie. Nigdy nie nadziewam na drut, ani nawet na patyczki do szaszłyków. Do Raffaello używam drutu 1.0 lub 1.1. Wyginam końcówkę w kształcie czekoladki i podkładam pod zakładkę powstałą z papierka. Drucik trzeba przymocować, żeby nie wysunął się z papierka, najlepiej klejem. Kleje są różne, ważne jest aby nie uszkodzić papierka, bo wówczas cukierek nie będzie się nadawał do zjedzenia.
Jeśli chodzi o mocowanie to w rożku jest gąbka florystyczna. Oto i cała tajemnica. Może są lepsze sposoby, mój jest właśnie taki. Pozdrawiam, Beata Kaleta
dziekuje serdecznie zobaczymy co mi z tego wyjdzie, niemam takich zdolności jak Pani.
OdpowiedzUsuńPodziwiam i samych sukcesów życzę:)